Vandaag kan ik, dankzij een diep ervaren meditatie, woorden vinden voor een verlangen waarvan ik weet dat het enkel kan worden gerealiseerd op een hoger niveau dan mijn dagelijkse persoonlijkheid en wilskracht.

Reeds een hele tijd had ik het lastig met iets van mezelf, een gedrag dat meestal sterker is dan mezelf en ook sneller gebeurt dan mijn bewuste wil. Bijna als een hondje dat zo geleerd heeft om voor haar baasje te waken dat het meteen in actie schiet zodra het iets ziet of hoort, of dat nu bedreigend kan zijn of niet … 

Ik weet dat het niet werkt om dat hondje af te straffen, dat hondje zal wel geruster worden als haar baasje het goed heeft én vooral als het ook wéét dat het baasje het goed stelt.

Nu, vandaag, heb ik stilgestaan bij welke levenskwaliteiten er aanwezig zouden kunnen zijn die tot nu door dat gedrag blijven ondergesneeuwd.
En zo kom ik in mijn dagboek tot de volgende formulering:

Mijn hartewens, mijn zielsverlangen en zielswil, tot evolueren in 2020:

  • Dat ik dingen die ik zie gebeuren kan laten gebeuren, waarbij ik

               – de liefde in mezelf en bij mezelf blijf ervaren
               – de reflex om invloed te hebben op wat ik zie gebeuren enkel inzet waar het juist en van meerwaarde is om die in te zetten, geankerd in een innerlijke rust en aanwezigheid in mezelf
               – mijn talenten van alertheid, zintuiglijkheid en hoogsensitiviteit mag gaan gebruiken als een extra zintuig dat me werkelijk laat gewaarworden hoe ik gedragen word, gedragen in iets wat veel ruimer en tijdlozer is dan mijn dagelijkse realiteit
  

  • Dat ik door die hogere realiteit geholpen en gesteund mag worden om dit in 2020 daadwerkelijk te ontwikkelen

 

Ik wens jou, lezer, toe dat je ook de diepere regionen van jouw verlangen kan bezoeken en dat 2020 je hiertoe inspireert.